Pagini

Armata israeliană: Important comandant de batalion Hamas lichidat


Conform IDF, care citează serviciile de informații israeliene, Jaber Aziz (foto), comandantul Batalionului Sheikh Radwan al Hamas, cunoscut de armata israeliană drept Batalionul Al-Furqan, care face parte din Brigada Hamas din Gaza,
a fost lichidat, alături de alți agenți Hamas, într-o lovitură aeriană asupra unei școli din cartierul Sheikh Radwan.
FDI a declarat ieri (duminică) că a lovit două camere de comandă și control ale Hamas, încorporate în școlile Hassan Salama și Nasr din cartierul Sheikh Radwan din orașul Gaza.
Aziz a îndeplinit rolul de comandant al Batalionului Sheikh Radwan din 2020, după ce anterior a fost comandant adjunct al batalionului. De asemenea, el a condus anterior Batalionul Zeitoun, potrivit IDF.
Potrivit armatei israeliene, el a avut un "rol semnificativ" în planificarea atacului din 7 octombrie, conducând pregătirile și instruirea în batalionul său.
Aziz însuși a participat la raidurile asupra comunităților israeliene la 7 octombrie, potrivit IDF.
În timpul războiului, Aziz a condus numeroase atacuri împotriva trupelor israeliene din Gaza și împotriva civililor israelieni, iar IDF afirmă că lichidarea sa reprezintă o "lovitură semnificativă" pentru capacitățile Hamas. (Anima News)