Pagini

Înalt reprezentant rus la Teheran pentru a discuta răspunsul la uciderea lui Haniyeh


 Serghei Șoigu, un reprezentant de rang înalt al președintelui Vladimir Putin, a sosit astăzi (luni) la Teheran pentru a discuta cu liderii iranieni, inclusiv cu președintele (foto) și cu înalți oficiali din domeniul securității, în timp ce Republica Islamică își evaluează răspunsul la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh.

Rusia a condamnat uciderea lui Haniyeh în Iran săptămâna trecută și a făcut apel la toate părțile să se abțină de la măsuri care ar putea transforma Orientul Mijlociu într-un război regional mai amplu.
Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de securitate al Rusiei, a fost prezentat de postul de televiziune rusesc Zvezda în timp ce se întâlnea cu contraamiralul Ali Akbar Ahmadian, un comandant de rang înalt al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), care îndeplinește funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate Națională.
Shoigu, care a fost ministrul rus al Apărării înainte de a fi mutat în consiliul de securitate în mai, s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele Masoud Pezeshkian. (Anima News)