Pagini

Israel / Avertisment: Grupurile teroriste încearcă să folosească grupurile infracționale arabe israeliene pentru a comite atacuri naționaliste


 Oficiali din domeniul securității israeliene au avertizat miniștrii guvernului că, grupările teroriste încearcă să utilizeze organizațiile criminale din comunitatea arabă israeliană pentru a efectua atacuri naționaliste în Israel,
considerând proliferarea armelor ilegale drept o amenințare tangibilă la adresa securității naționale, relatează cotidianul Haaretz.
Citând surse anonime, publicația afirmă că, grupuri teroriste din străinătate au încercat deja să dirijeze astfel de atacuri, adesea fără ca grupurile criminale locale să știe că acționează în numele teroriștilor.
Conform raportulului, oficialii din domeniul securității care au informat miniștrii au subliniat eșecul continuu de a ține în frâu un val fără precedent de infracțiuni violente în comunitatea arabă, cuplat cu proliferarea pe timp de război și creșterea disponibilității armelor ilegale în comunitate.
"Organizațiile criminale sunt o amenințare strategică la adresa securității naționale", se spune că au avertizat aceștia.
"Statul este aproape de punctul fără întoarcere în capacitatea sa de a face față fenomenului". (Anima News)