Pagini

Raport: Oficialii israelieni și americani se așteaptă ca Iranul să atace chiar mâine (luni)


 Potrivit site-ului de știri Axios, oficialii de la Washington și Ierusalim se așteaptă ca Iranul și acoliții săi să atace Israelul chiar mâine,
ca represalii pentru uciderea șefului militar al Hezbollah, Fuad Shukr, și a șefului Hamas, Ismail Haniyeh, săptămâna trecută.
Generalul Michael Kurilla, șeful Comandamentului Central al SUA, ar fi sosit ieri în Orientul Mijlociu, într-o călătorie planificată care coincide cu pregătirile apărării pentru o amenințare de atac iranian.
Pentagonul a declarat vineri că va muta o escadrilă de avioane de luptă în Orientul Mijlociu și va menține un portavion în regiune, consolidând prezența militară americană pentru a ajuta la apărarea Israelului și la protejarea trupelor americane.
Israelul și SUA coordonează o coaliție regională și internațională pentru a contracara eventualele atacuri, așa cum a fost cazul când Iranul a lansat sute de drone și rachete asupra Israelului în perioada 13-14 aprilie.
Se așteaptă ca represaliile iraniene să fie similare acelui atac, deși de o amploare mult mai mare și în coordonare cu Hezbollah din Liban. (Anima News)