Pagini

Teheran: Tentativă de asasinat împotriva fostului președinte iranian Ahmadinejad (mass-media)


 Potrivit ”Iran International”, mașina fostului președinte iranian Mahmoud Ahmadinejad (foto) a fost sabotată de "agenți speciali de securitate" cu scopul de a-l asasina.

Echipa de securitate a lui Ahmadinejad a trimis Toyota Land Cruiser a fostului președinte pentru reparații din cauza unei defecțiuni la sistemul de aer condiționat. Dar, după ce au dus mațina la "instituția prezidențială" unde se efectuează de obicei reparațiile, agenții ar fi dus vehiculul într-o locație necunoscută înainte de a-l aduce înapoi cu "afirmația falsă" că problema a fost rezolvată, potrivit unor surse anonime citate de mass-media.
Șeful securității fostului președinte l-ar fi sfătuit apoi pe Ahmadinejad să ia o altă mașină pentru a participa la o ceremonie religioasă pe 15 iulie, după ce a observat că aerul condiționat nu fusese reparat.
Potrivit presei, șoferul Toyota Land Cruiser a pierdut controlul direcției și al frânelor în drum spre eveniment, intrând în coliziune cu o barieră de pe autostradă și cu un alt vehicul din convoi, înainte de a se opri după ce a intrat în coliziune cu un Peugeot. Numai asociații și gărzile de corp ale fostului președinte se aflau la bord, se arată în raport.
Un pasager din Peugeot a fost rănit ușor și a fost tratat și externat din spital.
Potrivit surselor, numai înalții funcționari ai anumitor subdiviziuni ale Gardienilor Revoluției iraniene au autoritatea de a confisca un astfel de vehicul, fără a preciza însă cărui organism de stat aparțineau acești agenți. (Anima News)