Pagini

Israel: Poetul Anded Elden, în vârstă de 100 de ani, supraviețuitor al masacrului Hamas din kibuțul Bari, a câștigat premiul ACUM pentru anul 2024

 


ANIMA NEWS
- Anded Elden (foto), poet și pedagog în vârstă de 100 de ani din kibuțul Bari, se numără printre laureații de prestigiu ai premiului ACUM pentru anul 2024, în domeniul literaturii și poeziei. Premiul i-a fost acordat pentru bogăția operei sale literare și pentru contribuția sa unică și captivantă la cultura israeliană de-a lungul anilor.
Decizia de a acorda premiul în acest an a căpătat o semnificație specială având în vedere faptul că Elden și soția sa Sheri au supraviețuit masacrul îngrozitor din 7 octombrie din kibuțul Bari.
Consiliul de administrație al ACUM a decis să acorde lui Anded un premiu special, care exprimă recunoașterea profundă a lucrării sale îndrăznețe și complexe.
Elden este considerat un poet unic, care se revoltă împotriva convențiilor și îi provoacă pe cititorii săi cu enigme fascinante în poeziile sale.
Multe dintre poeziile sale se concentrează pe doliu și sunt pline de durere, dar strălucește și o lumină reconfortantă în ele.
Opera lui Anded a fost tradusă în multe limbi și a fost distribuită în întreaga lume. Pe lângă opera sa literară, a lucrat și ca pedagog devotat la kibuțulz Bari, unde a predat literatură și Tanah timp de mulți ani și a fost iubit de elevii săi.
Premiul va fi acordat lui Anded la o ceremonie care va avea loc pe 1 octombrie 2024, iar valoarea premiului este de 20.000 de ₪.
Ceremonia de decernare a premiilor din acest an va avea loc sub semnul speranței și unității, recunoscând importanța terapeutică a creației literare și muzicale. Îl felicităm pe Anded Elden pentru această realizare impresionantă și pentru recunoașterea pe care o merită cu adevărat. (Anima News)