Pagini

Raport: Militanții Hezbollah au suspectat - și explozia pagerelor a fost "impusă" Israelului / Ierusalimul nu a făcut niciun comentariu

 


ANIMA NEWS
- Site-ul americano-arab "Al-Monitor" a raportat că Israelul nu a planificat să detoneze miile de pagere din Liban ieri - dar operațiunea a fost pusă în aplicare deoarece Hezbollah a început să le suspecteze.
Conform raportului, doi membri ai Hezbollah au început să suspecteze că ceva nu este în regulă cu pagerele, așa că explozia a fost "impusă" Israelului ieri. Decizia cu privire la explozie, se mai arată, a fost luată "în minutul 90".
"A fost un moment de utilizare sau de pierdere", a declarat un oficial american pentru agenția Axios, atunci când a explicat raționamentul Israelului pentru efectuarea atacului de ieri.
Deși atacul coordonat la scară largă a fost atribuit Israelului, Ierusalimul nu a făcut niciun comentariu.
Un fost oficial israelian a declarat pentru Axios că Israelul plănuise să folosească pagerul exploziv ca o primă lovitură într-un război total cu gruparea teroristă, dar în ultimele zile a devenit îngrijorat că dispozitivele capcană ar putea fi descoperite.
Potrivit Axios, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a informat SUA cu câteva minute înainte de atac că urmează să aibă loc un asalt, dar nu a dat detalii.
Valul fără precedent de explozii, a provocat haos într-o regiune aflată deja în stare de alertă maximă pentru izbucnirea unor ostilități la scară largă. (Anima News)