Pagini

SUA: Biden și Harris, informați cu privire la amenințarea iraniană, inclusiv atacul asupra trupelor americane din Irak


 Statele Unite vor răspunde unui atac cu rachete asupra unei baze irakiene care adăpostește personal militar american "într-un mod și într-un loc la alegerea noastră", afirmă Casa Albă,
după ce președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au discutat această chestiune cu echipa lor de securitate națională în timpul unei ședințe de informare (foto) privind tensiunile actuale din Orientul Mijlociu care tocmai s-a încheiat.
Cel puțin cinci membri ai personalului american au fost răniți când două rachete Katyusha au fost trase asupra bazei aeriene al-Asad din vestul Irakului, afirmă surse americane și irakiene.
Nu a existat nicio revendicare a responsabilității, dar milițiile irakiene susținute de Iran au efectuat mai multe atacuri de acest tip împotriva militarilor americani la al-Asad și în alte locuri în ultimele câteva luni
Potrivit Casei Albe, Biden și Harris au fost informați cu privire la amenințările reprezentate de Iran și acoliții săi, care amenință Israelul și militarii americani din regiune.
Cei doi au fost, de asemenea, informați cu privire la eforturile militare ale SUA de a sprijini apărarea Israelului în cazul în care acesta ar fi atacat din nou, așa cum s-a întâmplat în aprilie, când Iranul a lansat aproximativ 300 de rachete balistice, rachete de croazieră și drone de atac asupra Israelului.
De asemenea, au discutat despre eforturile de dezescaladare a tensiunilor, în special prin intermediul acordului de încetare a focului și eliberare a ostaticilor care se află în prezent pe masa discuțiilor între Israel și Hamas, potrivit Casei Albe. (Anima News)