Pagini

Consiliul Național Elvețian votează pentru înghețarea finanțării UNRWA care deservește refugiații palestinieni

 


ANIMA NEWS
- Consiliul Național Elvețian dorește să suspende imediat contribuțiile Elveției la UNRWA, controversata agenție ONU pentru refugiații palestinieni. Consiliul a acceptat o moțiune în acest sens a lui David Zuberbühler (SVP/SH) cu 99 la 88.
"UNRWA pretinde că contribuie la pace și la lupta împotriva radicalizării. Rapoartele arată contrariul", a declarat alesul.
"Organizația angajează profesori și manuale care glorifică Hamas și terorismul. Iar unii membri, activi în școli, au salutat atacurile asupra Israelului din 7 octombrie", a continuat el.
Majoritatea membrilor Comisiei pentru afaceri externe s-au opus moțiunii, considerând că UNRWA este esențială pentru a oferi ajutor de urgență civililor de pe teren.
"Având în vedere situația catastrofală din Gaza și lipsa unei alternative credibile la UNRWA, încetarea imediată a finanțării sale ar implica un cost uman total disproporționat, cu atât mai mult cu cât nicio acuzație de legături cu o organizație teroristă nu a fost dovedită până acum împotriva UNRWA", a explicat Nicolas Walder (Verzii/GE). (Anima News)