ANIMA NEWS - Cu doar mai puțin de trei săptămâni până la Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc), este timpul să începeți să vă planificați mesele de sărbătoare. Nu vă faceți griji. Vă oferim un ghid ușor de urmat, care vă va face să serviți mese gustoase fără să transpirați.
Săptămâna 1: Planificați și pregătiți (ÎNCEPEȚI ASTĂZI!)
1. Planificarea meniului: notați ideile dvs. de meniu. Gândiți-vă la favorite tradiționale, cum ar fi hala rotundă (pâine dulce), prăjitura cu miere, prăjitura cu mere și apreciatele tzimmes (cartof dulce, suc de portocale, prune uscate, morcovi, scorțișoară, zahăr brun). Nu uita să incluzi și câteva feluri de mâncare care pot fi pregătite din timp!
2. Lista de invitați: finalizați cine vine și notați orice restricții alimentare.
3. Lista de cumpărături: împărțiți-o în produse neperisabile, congelate și ingrediente proaspete.
4. Curățenie totală: acesta va fi probabil cel mai puțin plăcut, dar faceți oricum: dați bucătăriei dvs. o curățenie temeinică. Îți vei mulțumi mai târziu!
5. Produse din hârtie: chiar dacă nu utilizați în mod normal produse din hârtie, cu o sărbătoare de 3 zile care vine, ar putea fi timpul să investiți în unele produse de unică folosință. Farfuriile elegante din hârtie, tacâmurile din plastic fanteziste și șervețelele decorative vă pot reduce semnificativ timpul de curățare după sărbătoare, fără a sacrifica atmosfera festivă.
Căutați modele care să vă completeze decorul – gândiți-vă la culori bogate de toamnă sau la aur și argint strălucitor. Acest înlocuitor simplu poate elibera ore de timp de spălat vase, permițându-vă să vă concentrați asupra a ceea ce contează cu adevărat: petreceți timp de calitate cu familia și prietenii în timp ce inaugurați Rosh Hashana..
Puteți, de asemenea, să le combinați: Folosiți farfurii de hârtie și tacâmuri și pahare adevărate. Orice vă face viața mai ușoară! Și sincer, există atât de multe lucruri superbe disponibile. Nu mai este ca înainte, când articolele de hârtie însemnau ceva plictisitor și de bază.
6. În zilele de joi/vineri, din această săptămână, dublați (toate sau o parte din) preparatele pentru Shabat și congelați-le în vase de folie. Unele lucruri care s-ar putea să nu se congeleze bine sunt orezul și piureul de cartofi, așa că ar fi mai bine să evitați congelarea lor. Pe de altă parte, prăjiturile sunt întotdeauna câștigătoare atunci când vine vorba de pregătirea în avans.
Notă: Chiar dacă nu aveți un congelator suplimentar, puteți congela mai multe forme de folie, una peste alta.
Săptămâna 2: Începeți să gătiți
1. Coaceți și înghețați toate halla rotunde. Înfășurați-le bine în folie înainte de congelare.
2. Supă de pui (sau orice supă de care se bucură familia ta): faceți un lot mare și congelați în recipiente de dimensiuni porționate.
3. Deserturi: coaceți prăjituri cu miere, rugelach (produse de patiserie umplute), sau mandelbrot (variantă de biscuiți). Majoritatea pot fi congelate fără probleme!
4. Pregătiți și congelați feluri de mâncare precum kugel (preparat copt, pe bază de cartofi sau tăiței) sau tzimmes.
Săptămâna 3: Ultimile pregătiri
1. Produse proaspete: cumpărați fructe și legume care vor dura până la sărbătoare.
2. Cumpără-ți peștele pentru gefiltefish sau ingredientele pentru a-l prepara proaspăt.
3. Carne și păsări de curte: cumpărați piept, pui sau orice fel de mâncare principală pe care o planificați. Nu uita capul de pește dacă aceasta este obiceiul tău.
4. Cu câteva zile înainte, așezați masa de sărbătoare.
5. Ultimele retușuri: Cu o zi înainte, dezghețați mâncărurile pregătite în prealabil și gătiți în ultimul moment.
Cheia pentru gătitul de sărbătoare fără stres este planificarea din timp.
Cu acest program, veți putea saluta 5785 cu un zâmbet-și o masă plină de mâncăruri delicioase. Shana Tova! (Anima News)