Pagini

Ierusalim: Gideon Sa'ar spune că nu va accepta oferta de a-l înlocui pe ministrul apărării Gallant


 ANIMA NEWS
- Deputatul Gideon Sa'ar (foto) a anunțat că nu va accepta postul de ministru al Apărării, despre care spune că i-a fost oferit pentru prima dată de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu.
Sa'ar, șeful partidului Noua Speranță și fost deputat Likud, a subliniat că este nepotrivit ca, pe lângă actualul ministru al apărării, Yoav Gallant, să existe un ministru al apărării "pe raft", care așteaptă să preia funcția.
"Voi întări întotdeauna Israelul", a spus el, și "nu voi fi niciodată printre cei care îl slăbesc".
Sa'ar a explicat că a fost de acord să preia funcția "în urmă cu aproximativ o săptămână", dar că s-a răzgândit în lumina ultimelor evoluții de la frontiera de nord.
Informațiile conform cărora Netanyahu intenționa să-l demită pe Gallant - pe care l-a concediat pentru scurt timp în martie 2023 și cu care are o relație tensionată - și să-l instaleze pe Sa'ar au provocat o revoltă politică și publică în ultimele zile, criticii denunțându-l pe prim-ministru pentru că a încercat să îl înlăture pe ministrul Apărării în mijlocul războiului. Sa'ar, un critic acerb al lui Netanyahu în ultimii ani, nu are o experiență substanțială în domeniul securității. (Anima News)