Pagini

Nasrallah: Exploziile beeper au încălcat "toate liniile roșii", a fost o încercare de a efectua un "masacru” / ”Nu ne vom opri atacurile atâta timp cât inamicul nu își oprește războiul din Gaza"


 Într-un discurs public, susținut astăzi, joi, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, învinuiește Israelul
pentru atacurile coordonate de marți și miercuri asupra beeper-urilor și walkie-talkie-urilor, afirmând că atacul "a încălcat toate liniile roșii".
În primele sale comentarii de la atacurile coordonate care au fost puse pe seama Israelului, Nasrallah a numit atacurile "un masacru fără precedent".
"Marți, Israelul a intenționat să ucidă 4.000 de oameni într-un minut prin detonarea beep-urilor. Mulți dintre ei erau civili", susține liderul terorist, chiar dacă dispozitivele par să fi fost distribuite doar agenților Hezbollah.
"A doua zi, încă 1.000 într-un minut. În două minute, Israelul intenționa să ucidă 5.000".
"Am suferit o lovitură grea. Acesta este război, acesta este conflict. Știm că inamicul, nu numai Israelul, ci și SUA și NATO, are superioritate tehnologică", a spus  el.
În discursul televizat, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, recunoaște că gruparea teroristă a suferit o lovitură "majoră și fără precedent", dar promite că își va reveni și va continua lupta
"Efortul israelian a fost în mare parte zădărnicit", spune Nasrallah. "Vom investiga ce s-a întâmplat", adaugă el, precizând că a fost înființată o comisie de anchetă.
"Nu vom cădea și vom ieși mai puternici. Ne pregătim să facem față unor atacuri și mai grave".
"În scurt timp, vom sărbători aniversarea unui an de la operațiunea binecuvântată", a spus Nasrallah, referindu-se la atacul sălbatic din 7 octombrie al Hamas asupra sudului Israelului.
"Nu există nicio îndoială că Hezbollah, de când s-a alăturat luptei, a înregistrat realizări impresionante în nordul Israelului", adaugă el, susținând că atacurile "criminale" împotriva dispozitivelor portabile ale Hezbollah au fost efectuate de Israel pentru a-și acoperi incapacitatea de a realiza un progres militar împotriva Hezbollah în nord, unde este "implicat într-un război de uzură".
"Le spunem [premierului Benjamin] Netanyahu, [ministrului apărării Yoav] Gallant și poporului israelian: Nu ne vom opri atacurile atâta timp cât inamicul nu își oprește războiul din Gaza". (Anima News)