Pagini

Plan israelian: Securizarea frontierei cu Iordania

 


ANIMA NEWS
- Armata israeliană lucrează la un plan strategic cuprinzător menit să închidă breșele de la frontiera iordano-israeliană, în încercarea de a "împiedica Iranul să o exploateze pentru a face contrabandă cu arme către organizațiile palestiniene din Cisiordania", potrivit unui raport publicat  în ziarul Yediot Ahronot.
Conform ziarului, acest lucru vine ca urmare a recentei operațiuni care a avut loc la punctul de trecere Karama (podul Regele Hussein-Allenby) la 8 septembrie, care a scos la iveală "fragilitatea frontierei iordano-israeliene" și a relansat "vechi discuții privind securizarea acestei zone sensibile".
Potrivit ziarului, acest plan include consolidarea supravegherii militare, construirea de noi puncte de control pentru a preveni contrabanda și securizarea suplimentară a frontierei, deoarece serviciile de securitate israeliene consideră că "pericolul nu constă doar într-o operațiune care vizează israelieni, ci și într-o amenințare strategică mai mare, și anume exploatarea frontierei de către Iran pentru a sprijini organizațiile armate din Cisiordania cu arme avansate". (Anima News)