Pagini

New York Times: Biperele comandate de Hezbollah au ajuns din Taiwan / Conform ziarului, Israelul a desfășurat această operațiune

 


ANIMA NEWS
- Potrivit unui articol publicat de ”New York Times”, biperele  comandate de Hezbollah au ajuns din Taiwan. În bateriile dispozitivelor a fost plantat material exploziv și un senzor pentru ca explozia să poată fi declanșată de la distanță.
Citând oficiali americani, care au cerut să rămână anonimi, autorii articolului din ”New York Times”, Sheera Frenkel și Ronen Bergman, susțin că Israelul a desfășurat marți această operațiune împotriva Hezbollah, ascunzând material exploziv într-un nou lot de bipere fabricate în Taiwan și importate în Liban.
Conform lor, care citează doi dintre oficialii anonimi, marți, la ora 15:30, în Liban, biperele au primit un mesaj care părea să provină de la conducerea Hezbollah. În schimb, mesajul a activat explozibilii.
Trei oficiali au declarat că dispozitivele au sunat timp de câteva secunde înainte de a exploda.
Potrivit autorilor articolului, marți, nu era clar când anume au fost comandate biperele și când au ajuns acestea în Liban.
(Anima News)