Pagini

The New York Times: Ambasadorul Iranului în Liban și-a pierdut un ochi în explozia beeper-ului, al doilea ochi fiind grav rănit


ANIMA NEWS
- Mojtaba Amani (foto), ambasadorul iranian în Liban, și-a pierdut un ochi, iar celălalt a fost grav rănit când un beeper pe care îl transporta a explodat ieri, relatează The New York Times. Membri ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice au declarat pentru publicație că rănile lui Amani sunt mai grave decât s-a raportat inițial și că acesta ar fi fost dus la Teheran pentru tratament.
O înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare l-ar fi arătat pe Amani pe o stradă libaneză în urma atacului, cu sânge pe partea din față a cămășii, precizează ziarul.
Canalul de știri Alhadath, deținut de saudiți, citând ambasada Teheranului la Beirut, a declarat ieri că Amani se afla într-o "stare generală bună" și că rănile sale erau doar superficiale.
Cel puțin nouă persoane au fost ucise și mii au fost rănite atunci când beepere deținute de membrii Hezbollah în Liban au explodat ieri după-amiază, în ceea ce părea a fi un atac coordonat la scară largă, atribuit Israelului împotriva grupului terorist susținut de Iran.