Pagini

Tel Aviv: Protest în fața casei lui Gideon Sa'ar: „Nu vă alăturați guvernului”


ANIMA NEWS
- Sute de manifestanți s-au adunat în seara aceasta (luni) în fața casei președintelui partidului de dreapta „Ha-Yamin Ha-Mamlakhti”, deputatul Gideon Sa'ar, pe fondul negocierilor pentru intrarea lui Sa'ar în guvern și numirea sa drept ministru al Apărării în locul lui Yoav Gallant. Protestatarii care au ajuns la fața locului au blocat intersecția Nimiț-Pinks din Tel Aviv și l-au chemat pe Sa'ar să nu intre în guvern. Ulterior, a fost redeschisă circulației rutiere strada Nimiț către nord.
Pe fondul negocierilor pentru intrarea lui Sa'ar în guvern și a protestelor, membri ai coaliției au chemat membrii opoziției să se alăture lor. Ministrul Miki Zohar a declarat că susține intrarea lui Sa'ar în guvern, dar a refuzat să comenteze negocierile sau posibilitatea ca Sa'ar să-l înlocuiască pe Galant în funcția de ministru al Apărării.
Conform lui: "Cred că nimeni nu poate demonstra că decizia este în schimbul demiterii ministrului Apărării. Există dorința de a extinde coaliția, și vor exista strigăte din toate părțile. În ceea ce privește negocierea pentru eliberarea ostaticilor, o schimbare, dacă va avea loc, va stabili multe decizii în coaliție. Sa'ar susține negocierea și nu se opune ei, aceasta nu îndepărtează negocierea". (Anima News)