Pagini

Erdogan declară război "fascismului digital" / Instagram este blocat în Turcia pentru presupusa sa tendință antipalestiniană


 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat o ofensivă verbală împotriva rețelelor sociale, acuzându-le de "fascism digital" pentru presupusa cenzură a conținutului pro-palestinian.
Această declarație vine în contextul în care accesul la Instagram a fost blocat în Turcia în ultimele patru zile, o decizie care pare acum clar motivată de considerente politice.
Erdogan a criticat aceste platforme, acuzându-le că duc un "război împotriva glorioasei rezistențe a poporului palestinian în lumea virtuală" și că se comportă ca o "mafie" atunci când interesele lor sunt în joc. El a denunțat, de asemenea, un "dublu standard" aplicat Turciei, susținând că aceste companii respectă regulile în Occident, dar le ignoră cu bună știință în Turcia.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat o ofensivă verbală împotriva rețelelor sociale, acuzându-le de "fascism digital" pentru presupusa cenzură a conținutului pro-palestinian. Această declarație vine în contextul în care accesul la Instagram a fost blocat în Turcia în ultimele patru zile, o decizie care pare acum clar motivată de considerente politice.
Erdogan a criticat aceste platforme, acuzându-le că duc un "război împotriva glorioasei rezistențe a poporului palestinian în lumea virtuală" și că se comportă ca o "mafie" atunci când interesele lor sunt în joc.
El a denunțat, de asemenea, un "dublu standard" aplicat Turciei, susținând că aceste companii respectă regulile în Occident, dar le ignoră cu bună știință în Turcia.
Președintele turc a dezvăluit că a încercat să stabilească un dialog cu aceste companii, fără succes până în prezent.
Blocarea Instagram, anunțată fără explicații de către autoritatea turcă pentru tehnologia informației, a stârnit îngrijorări cu privire la libertatea de exprimare în Turcia.
Sunt planificate întâlniri între autoritățile turce și managerii platformei în încercarea de a rezolva criza. (Anima News)