Pagini

Israel: A decedat israelianul rănit în atacul terorist prin tamponare din Cisiordania / Victima - sergentul în rezervă Geri Gideon Hanghal (24 ani)



ANIMA NEWS
- A fost autorizat pentru publicare faptul că sergentul Geri Gideon Hanghal (foto), un rezervist în vârstă de 24 de ani, a fost ucis miercuri dimineață într-un atac palestinian cu un camion. Hanghal a fost grav rănit atunci când un șofer palestinian a intrat cu un camion cu gaz într-o stație de autobuz din apropierea comunității Givat Assaf.
Imaginile de securitate care circulă pe rețelele de socializare arată camionul cu rezervor de gaz cu numere de înmatriculare palestiniene care a ieșit de pe șosea și a accelerat spre stația de autobuz, izbindu-se de partea laterală a unui deal din spatele stației de autobuz. Șoferul unei mașini aflate în spatele camionului a fost văzut alergând spre partea din față a camionului, în timp ce părea să întindă mâna spre o armă aflată lângă el.
Teroristul, Hayil Dhaifallah, în vârstă de 58 de ani, din orașul Rafat de lângă Shechem (Nablus), a fost împușcat de un automobilist și de alți soldați și este în prezent în stare gravă la un spital din Ierusalim. Forțele de securitate au vizitat locuința lui Dhaifallah pentru a o evalua în vederea unei eventuale demolări.
Ca răspuns la acest atac, ministrul Orit Strook din Partidului Sionist Religios a solicitat restabilirea imediată a măsurilor de securitate: "Este timpul să restabilim punctele de control stabilite după atacul din 7 octombrie. Aceasta este o chestiune de bun simț, nu o revizuire strategică. Cât timp mai putem continua să tolerăm aceste "autostrăzi ale morții"?", a spus ea, subliniind necesitatea de a restabili punctele de control recent eliminate din zonă.
Un alt deputat, din partea Partidului Sionist Religios, rabinul Moshe Solomon, a scris în postarea sa pe X (fostul Twitter): "Soldații și forțele de securitate ale IDF își riscă zilnic viața pentru a ne proteja. Am solicitat de mult timp restabilirea punctelor de control în regiune și, din păcate, în ultimele săptămâni ni se amintește de neglijență. Cer ca IDF să învețe din asta și să readucă imediat punctele de control".
Din 7 octombrie, 32 de persoane au fost ucise în atacuri teroriste palestiniene.
De la acea dată, forțele de securitate israeliene au arestat aproximativ 5 000 de suspecți palestinieni căutați, dintre care 2 000 erau membri ai Hamas. (Anima News)