Pagini

Kamala Harris uimește: Principalele concluzii ale dezbaterii de aseară


ANIMA NEWS
- Kamala Harris știe să intre sub pielea lui Donald Trump și, spre consternarea republicanilor, a făcut-o strălucit în dezbaterea de aseară de pe ABC. Vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald J. Trump s-au confruntat într-o dezbatere combativă marți seara, oferind alegătorilor o alegere dură între două viziuni radical diferite pentru viitorul Americii.
În prima și posibil singura lor întâlnire față în față a campaniei din 2024, Harris a intrat sub pielea lui Trump încă din primul moment al dezbaterii, întinzând mâna pentru a-i strânge mâna.
Acest lucru l-a uimit pe Trump și a marcat începutul unei performanțe nu atât de minunate din partea lui, în timp ce se străduia să-și mențină echilibrul.
Efectiv, ea i-a oferit lui Trump o mulțime de spațiu pentru a se dezlănțui și a se lansa în tirade lungi și fără sens și apoi a părut uimită, ceea ce a fost o strategie excelentă.
Trump a părut ușor dezorientat, iar ea a părut adultul matur și echilibrat. Chiar și susținătorii lui Trump au fost nevoiți să admită că prestația ei a fost superioară lui.
Harris a încercat să-l portretizeze pe Trump ca pe o amenințare la adresa democrației și a drepturilor femeilor, în timp ce fostul președinte a încercat să-și lege adversarul de ceea ce el a descris ca fiind eșecurile administrației Biden.
Dezbaterea, care a avut loc la Centrul Național al Constituției din Philadelphia, a acoperit o gamă largă de probleme, inclusiv avortul, imigrația și politica externă.
A fost marcată de întreruperi frecvente și atacuri personale, reflectând diviziunile profunde care au caracterizat politica americană în ultimii ani.
Dna Harris, prima femeie și prima persoană de culoare care ocupă funcția de vicepreședinte, a părut decisă să creeze contraste cu stilul combativ al dlui Trump.
Ea a contestat în mod repetat declarațiile acestuia, la un moment dat întorcându-se spre el și spunând: "Cred că poporul american vrea mai mult decât atât, vrea mai mult decât atât".
Trump a continuat să pună la îndoială rezultatele alegerilor din 2020 și a făcut afirmații nefondate despre imigrație și criminalitate (și despre imigranții care mănâncă câinii oamenilor). El a încercat să o prezinte pe dna Harris drept "marxistă", acuzație pe care aceasta a respins-o cu un amuzament vizibil..
Dezbaterea a atins câteva aspecte cheie care ar putea modela alegerile:

Drepturile la avort: Harris l-a criticat pe Trump pentru rolul său în numirea judecătorilor Curții Supreme care au anulat Roe v.Wade, în timp ce Trump a insistat că nu va semna o interdicție națională a avortului.

Imigrație: Trump s-a concentrat puternic pe securitatea frontierelor, făcând mai multe afirmații despre imigrația ilegală pe care verificatorii de fapte le-au contestat. Dna Harris a apărat politicile administrației, recunoscând provocările de la frontieră.

Politica externă: Candidații au oferit opinii diferite cu privire la conflictul Rusia-Ucraina, domnul Trump sugerând că ar putea pune capăt rapid războiului, iar doamna Harris subliniind sprijinul continuu pentru Ucraina.

Impactul dezbaterii asupra cursei rămâne de văzut, dar a oferit alegătorilor o ilustrare clară a alegerilor cu care se confruntă în noiembrie.
Din nefericire pentru Trump, performanțele sale slabe ar putea reuși de fapt să îl facă să piardă alegători.
Pe măsură ce campania intră în ultima sa etapă, ambii candidați își vor intensifica probabil eforturile pentru a câștiga alegătorii indeciși din statele cheie de pe câmpul de luptă. (Anima News)