Pagini

Israel: Ministerul Sănătății a emis un ordin neobișnuit pentru nordul țării: "A fost descoperită o infecție"

 


ANIMA NEWS
- Ministerul Sănătății și Ministerul Protecției Mediului au anunțat rezultate neobișnuite în cadrul prelevării de probe de apă efectuate pentru a examina starea de poluare a cursurilor de apă din nord. În testele pentru depistarea bacteriilor în probe prelevate în mai multe cursuri de apă din nord, s-au constatat rezultate care depășesc recomandările Ministerului Sănătății (400 coli fecali în 100 ml) și o concentrație ridicată de bacterii.
Având în vedere aceste rezultate, intrarea în aceste cursuri de apă poate fi periculoasă până când rezultatele prelevării de probe obținute sunt normale și stabile.
Ministerul Protecției Mediului nu a găsit nicio sursă cunoscută de poluare în aceste cursuri de apă.
În mod normal, prelevarea de probe se face o dată la două săptămâni prin intermediul inspectorilor Autorității pentru Natură și Parcuri, în puncte fixe de prelevare de probe în cursurile de apă din nord (în Galileea Superioară, Golan și Galileea de Vest). Punctele reprezintă o cascadă, un iaz sau o secțiune a unui curs de apă. Ministerul Sănătății și Ministerul Protecției Mediului continuă prelevarea de probe și monitorizarea și vor actualiza informațiile în funcție de necesități
Având în vedere situația de securitate care predomină în prezent în nordul țării, programul de eșantionare în cursurile de apă din nord a fost redus în raport cu planul pentru 2023 și nu include eșantionarea în cursurile de apă sau secțiunile de curs de apă adiacente așezărilor din zona de conflict din zona Metula, Galileea Superioară și Galileea de Vest. (Anima News)