Pagini

Toate detaliile despre israelianul care a fost recrutat de agențiile de informații din Iran

 


ANIMA NEWS
- Astăzi, joi, a fost depus un act de acuzare gravă pe fondul securității împotriva unui israelian, om de afaceri, acuzat de a fi fost recrutat de serviciile iraniene în cadrul uni complot de asasinare a primul ministru israelian sau a ministrului Apărării ori a șefului Shin Bet. Shin Bet anunță că în cadrul anchetei, omul de afaceri a spus că a locuit multă vreme în Turcia și că a avut relații de afaceri și sociale cu persoane de origine turcă și iraniană. În cadrul acestor relații, în aprilie 2024, cetățeanul a convenit, prin medierea oficialilor turci Andrey Farouk Aslan și Junaid Aslan, să se întâlnească cu un bogat om de afaceri care locuiește în Iran pe nume Eddy, pentru a promova activitatea de afaceri.
Pentru a promova activitatea de afaceri, a ajuns în orașul Samandag din Turcia, unde s-a întâlnit cu doi reprezentanți trimiși în numele lui Edi și a purtat o convorbire telefonică cu Edi, după ce acesta din urmă nu a mai putut părăsi Iranul.
Ancheta a mai scos la iveală faptul că, în mai 2024, a plecat în Turcia, unde s-a întâlnit cu Andrey, Junaid și doi dintre reprezentanții lui Eddie, iar după ce a devenit clar că Eddie nu mai poate părăsi Iranul în Turcia, cetățeanul israelian a fost introdus ilegal. cu mașina, printr-un punct de trecere a frontierei terestre de la granița cu Turcia, lângă orașul Van, situat în estul Turciei, în Iran, unde s-a întâlnit cu Edi și un alt bărbat pe nume Haja, care a fost prezentat ca activist în numele mecanismelor de securitate iraniene.
Cele două întâlniri ale cetățeanului israelian în Iran și sarcinile care i s-au cerut acestuia să le îndeplinească
Israelianul și ceilalți s-au dus la casa lui Edi din Iran unde a avut loc o întâlnire în timpul căreia a fost prezentat ca cetățean israelian.
În cadrul acestei întâlniri, israelianului i s-a cerut de către Edi să îndeplinească diferite sarcini de securitate în Israel pentru regimul iranian, inclusiv: transferul de bani sau o armă în puncte prestabilite, fotografierea diferitelor locuri aglomerate din Israel și trimiterea lor către agenți iranieni, amenințarea altor cetățeni israelieni care acționează în Israel pentru regimul iranian și care nu și-au îndeplinit sarcinile solicitate. Cetățeanul israelian a cerut să verifice această problemă.
Ancheta a mai relevat că, în august 2024, cetățeanul israelian a intrat în Iran pentru a doua oară în timp ce era introdus ilegal prin punctul de trecere a frontierei în timp ce era ascuns în cabina unui camion. În timpul șederii sale la casa lui Eddy din Iran, s-a întâlnit cu alți oficiali iranieni de informații și a fost rugat de către aceștia să desfășoare activități teroriste pentru Iran pe teritoriul israelian și, în acest proces, să promoveze atacuri de asasinat asupra primului ministru al Israelului - Benjamin Netanyahu sau ministrul Apărării - Yoav Galant, sau șefului Shin Bet - Ronan Bar.
Oficialii serviciilor de informații iraniene au cerut, de asemenea, să investigheze posibilitatea asasinarii altor personalități de rang înalt, cum ar fi fostul prim-ministru Naftali Bennett și alte persoane publice.
În opinia lor, aceasta este o răzbunare pentru asasinarea lui Ismail Haniyeh pe teritoriul iranian în iulie. 2024, acțiune care a fost atribuită de autoritățile iraniene statului Israel.
Cetăţeanul israelian a cerut un avans de un milion de dolari înainte de a efectua orice acţiune.
Cetățeanul israelian a cerut plata unui avans de un milion de dolari înainte de a face orice acțiune.
A doua zi, israelianul a avut o altă întâlnire cu factorii de informații iranieni, în cadrul căreia au reiterat oferta lor de a asasina oficiali, au examinat posibilitatea ca el să ascundă bani în puncte de colectare din Israel pentru alții, să acționeze pentru identificarea factorilor ruși și americani în vederea eliminării opozanților regimului iranian în Europa și Statele Unite și să recruteze un agent Mossad care să devină „agent dublu”.  
Și în timpul acestei întâlniri, israelianul a cerut un avans de un milion de dolari, dar agenții iranieni au refuzat cererea sa și i-au comunicat că îl vor contacta în viitor. Înainte de a părăsi teritoriul iranian, a primit 5.000 de euro de la Adi, un reprezentant al serviciilor de informații iraniene, pentru participarea sa la întâlniri. (Anima News)