Pagini

Un miliardar evreu din domeniul tehnologiei este pe cale să înceapă prima plimbare spațială privată din istorie

 


ANIMA NEWS
- Jared Isaacman, un miliardar evreu dă startul primei ieșiri private în spațiu, făcând echipă cu SpaceX pentru o încercare îndrăzneață la sute de kilometri deasupra Pământului.
Antreprenorul tehnologic Jared Isaacman și echipa sa au așteptat până când capsula lor a fost depresurizată înainte de a deschide trapa.
Isaacman va fi primul care va ieși, cu scopul de a se alătura unui mic grup de elită de călători spațiali care până acum includeau doar astronauți profesioniști din zeci de țări.
Jared Isaacman

Toți cei patru de la bord au îmbrăcat noile costume SpaceX pentru călătoria în spațiu, pentru a se proteja de vidul dur. Aceștia au fost lansați marți din Florida, ajungând mai departe de Pământ decât oricine de la NASA încoace.
Orbita a fost redusă la jumătate - la 458 mile (737 kilometri) - pentru călătoria spațială.
Acesta este obiectivul principal al zborului de cinci zile finanțat de Isaacman și compania lui Elon Musk și punctul culminant al anilor de dezvoltare orientați spre colonizarea planetei Marte și a altor planete.
Acest prim test de ieșire în spațiu, care ar trebui să dureze aproximativ două ore,  prevede ca Isaacman să iasă din capsulă, dar să țină o mână sau un picior atașat de ea tot timpul, în timp ce își flexează brațele și picioarele pentru a vedea cum rezistă noul costum spațial.
Trapa este dotată cu o structură pentru sprijin suplimentar. (Anima News)